Ny era inleds på

Häggenäs Automobile i Hörby

Häggenäs Automobile i Hörby är ett bilhandelsföretag som arbetar med allt från nyttofordon till sportbilar. Företaget är känt för sina skräddarsydda lösningar och sin förmåga att finna de perfekta bilarna till entusiaster. Sedan den 2 januari finns det en ny ägarbild på Häggenäs Automobile. Huvudägare är sedan innan Anders Carlsson och som ny delägare och styrelseledamot har Jesper Fristedt, medarbetare på företaget sedan 10 år, kommit in.

– Vi står båda två för ett modernt ledarskap där kundens önskemål och medarbetarnas utvecklingsmöjligheter tillvaratas på bästa sätt. Vi inleder nu en spännande resa tillsammans där jag tror att alla kommer att märka en positiv skillnad, säger Anders Carlsson, huvudägare Häggenäs Automobile.

Inte bara ägarstrukturen har förändrats, utan hela företaget går nu in i en ny era. Fokus kommer ligga på en förbättrad arbetsmiljö för medarbetarna och ökad service för kunderna. Arbetsnamnet för satsningen är Häggenäs 2.0.

– Vi satsar mycket tid, kapital och energi på ökad kundkontakt, på miljöer som är bra för både anställda och kunder, nya tvätthallar, fotohallar och verkstäder. Vi vill att medarbetarna ska ha en trevlig och bra arbetsmiljö och även att det skall vara en rationell hantering av den framtida ökning av antalet bilar och kunder som kommer hanteras i anläggningen i Hörby, fortsätter Anders Carlsson.

I Häggenäs 2.0 byggs det också laddstationer för elbilar och solceller för 84 KW. Hållbarhet och modernitet är begrepp som genomsyrar hela förändringsprocessen av företaget. Förra året var ett rekordår i både omsättning och vinst för Häggenäs Automobile och förhoppningarna om att 2022 ska bli ännu bättre är tydliga.

– Under pandemin har det blivit ännu tydligare hur viktig bilen är för människor. Vi vill bejaka denna utveckling genom att erbjuda trygga bilköp i en modern och professionell miljö, samtidigt som vi vill presentera lösningar som är hållbara både miljömässigt och ekonomiskt för kunderna. Därför gör vi också vår anläggning så miljömässigt hållbar som möjligt genom dessa, och fler kommande, satsningar och investeringar, säger Anders Carlsson.